Wereld- en Europees kampioenschap tijdens 45e Ronde om Texel

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

De 45e editie van de Ronde om Texel, die op 8 juni plaatsvindt, zal dit jaar uitbreiden met twee internationale titels. Naast de traditionele ronde om het eiland, zullen dit jaar ook het Wereldkampioenschap Marathon Wingfoilen en het Europees Kampioenschap Marathon Windsurfen worden gehouden. Het evenement heeft de steun van World Sailing, het internationale bestuursorgaan voor de zeilsport, en van het Nederlandse Watersportverbond.

Wereldtop naar Texel

Met de toevoeging van deze twee internationale titels, haalt de Ronde om Texel de absolute wereldtop in wingfoilen en windsurfen naar het eiland. De strijd op het water begint op woensdag 5 juni met verschillende races voor de kust. Op zaterdag 8 juni zullen beide klassen ook meevaren in de Ronde om Texel als de ultieme finale.

Ambities en inschrijvingen

De organisatie van de Ronde om Texel heeft hoge ambities en hoopt dit jaar minimaal 700 individuele deelnemers op het water te verwelkomen. De inschrijvingen voor het Wereldkampioenschap Marathon Wingfoilen zijn al geopend via de IWSA. De inschrijvingen voor de Ronde om Texel zelf en het Europees Kampioenschap Marathon Windsurfen openen op 15 maart.

Ondersteuning en verbreding

Dorian van Rijsselberghe, bestuurslid van de Ronde om Texel, heeft de internationale verbreding van het evenement lang aangemoedigd. Race director Roel Swijnenburg kijkt uit naar vier dagen van intense watersportraces rondom Texel. Hij benadrukt dat de unieke combinatie van de Ronde om Texel met het WAVES Festival een bijzondere ervaring biedt die bijna nergens anders ter wereld te vinden is.

De organisatie van de Ronde om Texel wordt gesteund door het Watersportverbond, de internationale watersportbonden (IWSA, IFCA, World Sailing), Tribe Company en MRK2 als event organisatoren en vele trouwe vrijwilligers. Het belooft een onvergetelijke watersportweek te worden, hopelijk ondersteund door mooi weer en gunstige wind.