Man gearresteerd voor diefstal pinpas van 76-jarige vrouw in zorgcentrum Den Burg

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Een 44-jarige man is gearresteerd op verdenking van het stelen van de pinpas van een 76-jarige vrouw in een zorgcentrum in Den Burg. De man werd snel geïdentificeerd en gearresteerd dankzij camerabeelden.

De diefstal

De verdachte is tussen 24 en 26 maart het zorgcentrum binnengeslopen en heeft de portemonnee met pinpas van de vrouw gestolen. Op 27 maart werd de lege portemonnee teruggevonden, waarna aangifte werd gedaan. Er waren al twee transacties van respectievelijk €200 en €500 gedaan in twee verschillende supermarkten.

Herkenning en arrestatie

De politie heeft camerabeelden opgevraagd en de verdachte werd direct herkend toen hij een poging deed tot een nieuwe transactie in een supermarkt. De medewerker van de supermarkt heeft de politie ingeschakeld en in overleg met de officier van Justitie is de man gearresteerd voor de diefstallen. Hij is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Tips om financiële uitbuiting te voorkomen

Om te voorkomen dat grote bedragen van uw rekening kunnen worden gehaald, kunt u geld dat niet direct nodig is, overboeken naar een spaarrekening. Zorg er ook voor dat u niet onnodig veel ‘rood’ kunt staan op uw lopende rekening. Mocht uw pinpas of creditcard gestolen worden, neem dan direct contact op met uw bank om de passen te blokkeren.