Veel aanvragen Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers op Texel

Normal 7eb252069232628e25e23084330e3749
Afbeelding: Google Maps

Bureau Halte Werk dat de aanvragen voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo) voor o.a. de gemeente Texel uitvoert, zet extra in op snelle afhandeling.

Tot en met 15 april jl. zijn 460 aanvragen van Texelaars ontvangen. Texel heeft in totaal meer dan 2000 zelfstandige ondernemers. Onbekend is hoeveel van deze ondernemers in aanmerking komen voor de Tozo. In totaal heeft bureau Halte Werk ruim 9000 aanvragen ontvangen, ook vanuit andere gemeenten in Noord-Holland Noord.

Slimme inzet personeel en Softbot

Om al deze aanvragen tijdig te kunnen afhandelen helpt personeel vanuit andere processen (bijv. re-integratie) bij de verwerking van de aanvragen. Ook wordt gebruik gemaakt van drie zogenaamde Softbots (een software robot) om aanvragen automatisch te kunnen afhandelen en te betalen. Met deze extra maatregelen verwacht Halte Werk alle aanvragen binnen 4 weken te kunnen afhandelen.

De aanvragen worden behandeld op basis van volgorde van binnenkomst. Evt. spoedaanvragen (bijv. wanneer de ondernemer geen boodschappen meer kan betalen) worden direct afgehandeld. Van de eerste Texelse ondernemers zijn de aanvragen inmiddels toegekend.

De Tozo is tijdelijk in de plaats gekomen van de reguliere Bbz. De behandeling van reguliere Bbz-aanvragen is gedurende deze periode stop gezet.

Lening bedrijfskapitaal

Naast de tijdelijke inkomensondersteuning bestaat de Tozo ook uit een lening voor bedrijfskapitaal. Deze lening is bedoeld voor ondernemers met acute liquiditeitsproblemen die het gevolg zijn van de coronacrisis. Inmiddels heeft Halte Werk ook het aanvraagformulier voor deze lening online gezet.

Achtergrond Tozo

De Tozo is door het rijk ingesteld om ondernemers te ondersteunen tijdens de Coronacrisis. Hiervoor zijn versoepelde regels vastgesteld voor het aanvragen van bijstand voor zelfstandigen (Bbz). Via de Tozo kan het inkomen van zelfstandig ondernemers tijdelijk worden aangevuld tot bijstandsniveau.

Adverteren op Texel-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Texel-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Texel
01:30

17° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief