Uniek bouwproject op Texel: 120 duurzame, betaalbare woningen

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Het tekort aan betaalbare woningen op Texel wordt aangepakt door Rabo SmartBuilds, Woontij en de gemeente Texel. Het nieuwbouwproject ‘Texelwende’ omvat de plaatsing van 120 duurzame, kant-en-klare woningen aan de Marsweg Zuid in Den Burg. Van deze woningen zullen er 50 worden toegewezen als sociale huurwoningen, en 70 als middenhuurwoningen.

Nieuwbouwproject Texelwende

Het tekort aan betaalbare woningen op Texel is een bekend probleem. Met het project ‘Texelwende’ wordt dit aangepakt. De eerste woningen zullen per boot arriveren op 6 maart 2024, en vanaf 12 maart zullen deze geplaatst worden aan de Marsweg Zuid in Den Burg. De ambitie is om alle 120 woningen vóór de zomer te plaatsen en voor het einde van het jaar bewoond te hebben.

De woningen zijn bedoeld voor mensen die een maatschappelijke en/of economische binding hebben met Texel. Het project wordt volledig uitgevoerd door aannemer Barli.

Uitnodiging voor de pers

Rabo SmartBuilds, Woontij, Barli en de gemeente nodigen de pers uit om een kijkje te nemen bij het plaatsen van de eerste woningen. Dit zal plaatsvinden op 13 maart 2024, tussen 11.00 en 12.00 uur bij de Marsweg Zuid in Den Burg.

Het programma omvat een ontvangst met koffie, een welkomstwoord, een rondleiding op het terrein met ruimte voor vragen, en een afsluiting. Bezoekers worden geadviseerd om stevige schoenen te dragen en krijgen ter plaatse een bouwhelm.

Aanwezig zullen zijn vertegenwoordigers van Woontij, Rabo SmartBuilds, Barli en de gemeente Texel.

Aanmelden voor het persmoment

Lokale en landelijke pers, alsmede vakbladen, zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn. Vanwege logistieke en cateringredenen wordt verzocht om aan te melden vóór maandag 11 maart 2024.