Stoffelijke resten op Texel behoren toe aan twee verschillende mannen

8 maanden geleden gepubliceerd

Op 6 oktober zijn er stoffelijke resten gevonden op het strand van Texel (Den Burg-Westerslag). Uit onderzoek is gebleken dat deze lichaamsdelen toebehoorden aan twee verschillende mannen.

Vondst en eerste onderzoek

De gevonden resten bestonden uit een onderrugdeel en een rechtervoet met schoen. De identiteit van de mannen kon in eerste instantie niet worden vastgesteld. Er zijn geen aanwijzingen gevonden die konden bijdragen aan het achterhalen van de identiteit. Om de rug zat een onderbroek, een korte broek en een lange trainingsbroek van het merk Nike in de kleur zwart. In deze trainingsbroek werd een telefoon gevonden, maar technisch onderzoek naar de eigenaar of gebruiker van de telefoon leverde geen resultaten op, aangezien de telefoon te sterk was aangetast door het zeewater.

DNA-onderzoek

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft met behulp van DNA-onderzoek vastgesteld dat de lichaamsdelen toebehoorden aan twee verschillende mannen. Het DNA-profiel van deze mannen is vergeleken met profielen in de DNA-databank voor vermiste personen en anonieme doden, maar dit leverde geen match op. De menselijke resten zijn inmiddels begraven in een anoniem graf op Texel.

Toekomstig onderzoek

De politie gaat nu een nader technisch onderzoek inzetten naar de herkomst van de mannen. Dit zal een zogenaamd isotopenonderzoek zijn, waarbij wordt gekeken waar de mannen zijn opgegroeid. De uitkomst van dit onderzoek zal enkele maanden in beslag nemen.