Opdracht voor realisatie Thijssehuis op Texel bekrachtigd door gemeenteraad

10 maanden geleden gepubliceerd

De gemeenteraad van Texel heeft op 20 september 2023 met een ruime meerderheid het aanbestedingskrediet goedgekeurd voor de realisatie van het Thijssehuis. Dit nieuwe cultuurgebouw wordt een centrale plek voor cultuur en ontmoeting op het eiland.

De visie achter het Thijssehuis

Volgens Remko van de Belt, wethouder Cultuur, is het belangrijk om te investeren in een stevige culturele infrastructuur om Texel aantrekkelijk te houden voor bewoners, zowel huidige als toekomstige. Het Thijssehuis, waarvan de gemeenteraad al in 2019 hoge ambities had gesteld, speelt hierin een belangrijke rol. Van de Belt prijst de daadkracht en moed van de gemeenteraad bij deze beslissing.

Bouwkundige opdracht voorlopig gegund

De bouwkundige opdracht voor het Thijssehuis is voorlopig gegund aan aannemingsbedrijf Dozy B.V. uit Den Helder. DonkerVeenstra uit Drachten heeft voorlopig de opdracht gekregen voor de installatie. Na een gunningsperiode van 20 dagen kan er gestart worden met de eerste stappen van de bouw van het nieuwe cultuurgebouw.

Diverse organisaties onder één dak

Het Thijssehuis zal een thuis bieden aan de bibliotheek, kunstenschool Artex, jongerenorganisatie Young4ever en Radio Texel. Daarnaast wordt het de ontmoetingsplek voor alle inwoners van Texel, jong en oud. Het gebouw komt op de locatie van de voormalige Thijssechool aan de Keesomlaan.