Gratis lezing over Burgerberaad en planten van Tulpenboom op Texel

7 maanden geleden gepubliceerd

Op 10 oktober vindt er een gratis lezing plaats over het Burgerberaad in Den Hoorn, Texel. De lezing wordt gegeven door Eva Rovers en er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor geïnteresseerden.

Lezing Eva Rovers

Eva Rovers is bekend van haar onderzoek naar Burgerberaad en zal tijdens deze lezing haar inzichten delen. Voor deze lezing is inschrijving vereist.

Tulpenboom op Texel

Op 13 oktober is er een bijzondere gebeurtenis op Texel. Een afstammeling van de Tulpenboom van Herman Boerhaave wordt geplant. De herfstbladeren van deze boom inspireerden Jan Wolkers tot zijn schilderij ‘Het grote gele doek’.

Voor deze gelegenheid komt Karina Wolkers, de vrouw van de overleden schrijver en kunstenaar, naar het gemeentehuis van Texel. Ook de burgemeester van Oegstgeest, vertegenwoordigers van de Hortus Botanicus te Leiden en de Texelse wethouder Remko van de Belt zullen aanwezig zijn.

Wolkersmaand

De Tulpenboom wordt geplant in het kader van de Wolkersmaand. In voorgaande jaren zijn er al diverse enten geplant, onder andere in Amsterdam bij Wolkers’ tuinhuis op het Amsterdamse volkstuinpark Amstelglorie en in Oegstgeest bij Kasteel Oud Poelgeest.

Deze gebeurtenis wordt georganiseerd door Dorpsmarketing Oegstgeest in samenwerking met de Hortus Botanicus van Leiden. De bijeenkomst op het gemeentehuis van Texel begint om 13:45 uur met koffie en een gebakje, waarna de boom gezamenlijk wordt geplant.