Extra actie Stichting Texels Welzijn tegen eenzaamheid ouderen

Normal pexels photo 339620
Afbeelding: Matthias Zomer

Stichting Texels Welzijn onderneemt extra actie tegen eenzaamheid onder ouderen als gevolg van de Corona maatregelen. Dit mede door de signalen die de Texelse huisartsen afgeven over eenzaamheid onder ouderen.

Samen zorgen om in contact te blijven

Naast de huisartsen ontvangt STW ook signalen van Texelaars die zich zorgen maken om hun mede-eilanders. Medewerkers van STW bellen dagelijks met inwoners voor individueel contact over hoe het gaat en wat iemand evt. nodig heeft.

Om mensen te bereiken, en een hart onder de riem te steken, sturen dorpswerkers ook kaarten naar inwoners op Texel. Hierop staat een persoonlijke groet en informatie over hoe ze makkelijk in contact kunnen komen met Texels Welzijn. Voor als men zich zorgen maakt, wensen of vragen heeft. Over zichzelf of voor een ander. Zo ontvingen afgelopen week alle deelnemers van Tafeltje Dekje een kaart. Ook wordt er door samen te werken met de contactpersonen van diverse groepsactiviteiten een vinger aan de pols gehouden. Het gaat hier om inwoners voor wie alle wekelijks ontmoetingsmomenten zijn weggevallen nu De Buureton en dorpshuizen gesloten zijn.

Maakt u zich zorgen?

Maakt u zichzelf zorgen of maakt u zich zorgen om iemand in uw omgeving? Neem dan contact op met Stichting Texels Welzijn. Texels Welzijn is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30-13.30 uur, tel. 312696 en [email protected]

Adverteren op Texel-Actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Texel-Actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Texel
19:43

17° C

Zwaarbewolkt

2.57 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief