Coronaprikronde najaar 2023 op Texel

7 maanden geleden gepubliceerd

De demissionair minister Kuijpers van VWS heeft aangekondigd dat de coronaprikronde van het najaar 2023 van start gaat op 2 oktober. GGD Hollands Noorden zal deze uitvoering verzorgen in de regio Noord-Holland-Noord, inclusief Texel. Inwoners van Texel vanaf 60 jaar ontvangen een uitnodiging van het RIVM om zelf een afspraak te maken voor deze coronaprik.

Priklocatie op Texel

GGD Hollands Noorden komt, net zoals bij voorgaande prikrondes, een aantal dagen naar Texel. Op deze manier krijgen inwoners die tot de doelgroepen behoren (60 jaar of ouder, mensen die een griepprik mogen halen, mensen die tot een medisch hoog risicogroep behoren, zorgmedewerkers en/of zwangeren) de kans om de nieuwe coronaprik op het eiland te halen. De priklocatie bevindt zich in de Sporthal TXL in Den Burg en de prikrondes vinden plaats op 24, 25 en 26 oktober 2023.

Maatwerk mogelijk

Een coronaprik voor iedereen is niet nodig. Gezonde mensen onder de 60 jaar hebben een kleine kans dat ze ernstig ziek worden van corona, mede door eerdere besmettingen en/of coronaprikken. Voor mensen met een kwetsbaar gezinslid (mantelzorgers) is in individuele gevallen maatwerk mogelijk.

Uitnodigingsbrief en afspraken

Inwoners vanaf 60 jaar ontvangen vanaf 19 september 2023 een uitnodigingsbrief van het RIVM. Hiermee kunnen ze zelf een afspraak maken voor een coronaprik in Den Burg, via planjeprik.nl vanaf medio oktober 2023. Voor degenen die geen uitnodigingsbrief ontvangen, maar wel tot de doelgroepen behoren, kunnen vanaf 16 oktober zelf een afspraak maken bij GGD Hollands Noorden. Dit kan online via planjeprik.nl of telefonisch tijdens kantooruren via 0800-7070.

Vaccin tegen huidige subvariant van Omikron

In de prikronde van dit najaar wordt er gevaccineerd met een vaccin dat is aangepast aan de huidige subvariant van Omikron. Dit is het meest actuele mRNA-vaccin. Mochten inwoners geen mRNA-vaccin willen of deze is niet geschikt, dan kunnen zij een afspraak maken voor een prik met Novavax.

Later dit jaar wordt bekend gemaakt wanneer en waar mensen zonder afspraak naar vaste priklocaties van GGD Hollands Noorden kunnen komen om een prik te halen. Deze informatie zal te zien zijn op prikkenzonderafspraak.nl.

Related news