Aanhouding na aanrijding en verlaten plaats ongeval op de A4

4 maanden geleden gepubliceerd

Afgelopen zondagmiddag, 3 maart, is een 36-jarige man uit Spanje gearresteerd na betrokken te zijn geweest bij een ongeval op de A4 richting Rotterdam. Na de botsing, waarbij een 24-jarige automobilist uit Den Haag gewond raakte, vluchtte de man te voet.

Het ongeval

Omstreeks 09:30 uur vond de aanrijding tussen de twee personenauto’s plaats. Beide voertuigen kwamen tot stilstand op de vluchtstrook. Eén van de bestuurders rende de snelweg over en vluchtte richting Den Hoorn. Ondanks de grote inzet van de politie kon de bestuurder in de directe omgeving niet worden gevonden.

Arrestatie

Dankzij onderzoek en de samenwerking met de politie van de eenheid Rotterdam kon de 36-jarige man later die dag in Rotterdam worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Het slachtoffer, een 24-jarige automobilist uit Den Haag, is voor medische behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een dankwoord uitgesproken naar omstanders die direct eerste hulp verleenden en de mensen die de politie van informatie en beelden hebben voorzien.